Engels leren spreken lijkt op het leren rijden met een wagen.

Grammaticaregels en nieuwe woordenschat leren is als het assembleren van de onderdelen van een nieuwe wagen. Een taal spreken is met die wagen rijden. Met dat doel werden al die onderdelen samengebracht.

Een taal spreken is net hetzelfde. We leren een nieuwe taal zodat we ze kunnen gebruiken waar ze voor bedoeld is: om met anderen te communiceren.

Het leren van verschillende tijden, vervoegingen, syntaxis, enz. is erg nuttig. U hebt die kennis nodig om uw taalvoertuig samen te stellen. Maar zodra u dat gedaan hebt, moet u de taal ook echt gebruiken voordat u ze zich eigen kan maken.

Net zoals het oefening vergt om goed met een wagen te kunnen rijden, vereist het oefening om een taal goed, met zelfvertrouwen en vloeiend te spreken.

Engels leren spreken

Activeer wat u leert.

U wordt meer vertrouwd met de doeltaal als u ze spreekt. U activeert uw passieve kennis en gebruikt de woordenschat in zinnen die u in uw dagelijks leven zult gebruiken.

Mensen die naar het buitenland verhuisden voor werk of studie zullen u bevestigen dat hun taalkennis snel verbeterde omdat ze de taal voortdurend gebruikten, wat veel verder gaat dan passieve blootstelling eraan.

U leert niet uit een boek hoe u met een wagen moet rijden. U stapt in en gaat de weg op. Langzaam en voorzichtig bij het begin. Maar hoe langer u het doet, hoe beter u wordt. Uiteindelijk zult u vloeiend Engels leren spreken.

Engels schrijven is niet leren spreken.

De meeste cursisten vinden Engels schrijven gemakkelijker dan het te spreken. Dit is een opmerking die we vaak horen als we nieuwe studenten interviewen. Daarom bestaat er vaak een groot verschil tussen de schrijf- en spreekvaardigheid. Het is die kloof die we trachten te dichten met onze conversatietafels, die helemaal niet op schrijfvaardigheid zijn gericht.

vloeiend Engels leren spreken

Angst overwinnen om vloeiend Engels te leren spreken.

Als u uw nieuwe wagen leert besturen, bent u misschien verlamd door de gedachte aan alle fouten die u zou kunnen maken. Als u weet dat uw Engels niet erg goed is wanneer u spreekt, zal u ook terughoudend zijn om de taal te gebruiken. U zal het gebruik van de taal misschien zoveel mogelijk vermijden.

Het is door de taal te spreken dat u die angst kunt overwinnen en vloeiender kunt worden. Een kleine groep mensen met dezelfde taalproblemen als uzelf biedt u een veilige oefenruimte waarin u de taal zonder terughoudendheid kunt leren gebruiken en verbeteren. In zo een groep is het maken van fouten geen probleem.
Het is zelfs goed dat u fouten maakt zodat de leraar ze kan verbeteren en een alternatieve formulering kan voorstellen. Gradueel zal uw vertrouwen groeien zodat u de taal ook buiten een klasomgeving zult gebruiken. Vaarwel aan de angst om te spreken!

Oefening baart kunst.

Deze uitdrukking zegt het allemaal: u wordt beter in iets door het te oefenen.

Formule 1-coureurs werden niet geboren met een perfecte stuurbeheersing. Neen, zij werden zeer goede chauffeurs door heel veel te oefenen.

Zo werkt het. Uw gesproken Engels zal gedurende elke conversatieles verbeteren. En het goede daaraan is dat u de taal leert op een praktische manier zodat u ze ook effectief kunt gebruiken als het nodig is.

Memorisatie.

Het zou verkeerd zijn te beweren dat u geen grammatica en woordenschat leert tijdens conversatieklassen. Integendeel, door nieuwe woorden en vervoegingen uit te proberen, leert u ook ze te onthouden. Volwassen studenten hebben vaak problemen om tussen twee opeenvolgende taallessen voldoende tijd te vinden om thuis te studeren. Tijdens onze conversatieklassen Engels herhalen ze nieuwe taalelementen die meteen op een gemakkelijke en praktische manier worden gememoriseerd.

Studies tonen aan dat men veel gemakkelijker onthoudt als men mondeling herhaalt wat men moet leren. Spreken leidt tot actieve taalverwerving. Dat is ook waarom zoveel studenten op school en aan de universiteit sneller de leerstof onthouden door ze luidop te lezen.

Vloeiend Engels leren spreken vergt motivatie.

Een taal spreken is leuk, net zoals het rijden met een wagen. Conversatielessen worden vaak geassocieerd met Engels leren op een gemakkelijke manier omdat ze niet vereisen dat u vervelende lijstjes woordenschat en grammatica moet leren. U leert op een spontane manier, woord per woord, zonder het gevoel te hebben dat u daarbij een grote inspanning levert.

Bij de English Academy weten we dat mensen Engels doen spreken erg motiverend werkt. Dat is waarom bijna nooit iemand deze groepslessen verlaat voor het einde van de lessenreeks. Dat staat in scherp contrast met methodes voor zelfstudie zonder spreekoefeningen. Daar is het uitvalpercentage groter dan 91%.
Dit bewijst dat het spreken van de taal de mensen motiveert om hun taalvaardigheid te blijven verbeteren. En dat is uiteraard van het grootste belang.

Realiseer u goed dat Engels spreken essentieel is om de taal te leren.
Pas toe wat u leert en heb geen schrik om fouten te maken.

Meer over onze conversatielessen om vloeiend Engels te leren praten

Share This Story, Choose Your Platform!