Wat zijn de examen Engels van de Cambridge Universiteit?

 • De Cambridge Certificates zijn de bekendste officiële examens Engels ter wereld. Jaarlijks worden er gemiddeld 6 miljoen Cambridge certificaten gehaald die de taalvaardigheid van niet-Engelstalige personen certificeren.

 • Er is één certificaat per niveau van het Europees Referentiekader voor Talen (ERK): van intermediair tot gevorderd niveau. De vier vaardigheden (spreken, schrijven, lezen en luisteren) worden getest en geëvalueerd.

 • Deze certificaten zijn vereist voor studies, voor een job in internationale organisaties of voor werkvisa. Een voorbereiding erop motiveert je enorm om je Engels te verbeteren. Bovendien staat het erg goed op je CV, voor je carrière.

 • Onze lange ervaring staat garant voor uw succesvolle voorbereiding op een van deze examens Engels in België. U zult uw testresultaat aanzienlijk verbeteren zodat u de kans om voor de test te slagen maximaliseert.

Examens Engels

Examens Engels in België

3 organisaties werken voor u samen: een eerste organiseert de test, een tweede bereidt je erop voor en een derde certificeert het resultaat.

The English Academy in België heeft een lange ervaring in het succesvol voorbereiden op de C2 Proficiency en andere Cambridge testen. Onze studenten slagen vaak in een test van een hoger niveau dan hun aanvangsniveau Engels.

Zwiers Exam Centre werkt samen met The English Academy. Deze organisatie neemt de examens af. Data, locaties en prijzen voor elk examen staan op hun website. (Check regelmatig voor de laatste informatie.)

Cambridge Assessment English houdt toezicht op de testen en certificeert de resultaten. Deze organisatie is deel van de Universiteit van Cambridge in Engeland. Op hun website vindt u meer informatie over de diverse examens.

diploma Engels België

Waarom de English Academy kiezen?

We zijn een exam preparation centre met een ongeëvenaarde ervaring en succesratio. Dankzij onze hulp zal uw testresultaat zeker stijgen.

Onze reputatie spreekt voor zich. The English Academy is gespecialiseerd in taallessen Engels ter voorbereiding op taalexamens in Brussel sinds 1947.

Enkel hier vindt u groepslessen in Brussel (naast individuele taaltraining) om u met succes op de Cambridge Certificates zoals de C2 Proficiency voor de bereiden.

87% slagingspercentage van onze studenten in deze examens. We werken enkel met native English speakers met een specifieke ervaring in dit soort van examenvoorbereiding.

We zijn een Cambridge Preparation Centre, dat samenwerkt met het Zwiers Exam Centre, dat onder de supervisie van Cambridge Assessment English staat.

De Cambridge English Certificates per niveau.
B1, B2, C1 en C2 Proficiency.

C2 Proficiency

Vroeger gekend als Certificate of Proficiency in English (CPE), is de C2 Proficiency de hoogst mogelijke kwalificatie die men kan halen en bewijst dat je bekwaamheid in het Engels die van een Engelstalige benadert.

Een C2 Proficiency bevestigt dat u vloeiend Engels kan praten, moeilijke vragen kan beantwoorden, ingewikkelde materie kan studeren of onderhandelingen kunt voeren in een internationale zakelijke context.

Dit examen Engels is vaak vereist voor academische of professionele topfuncties, bv. voor het hogere bedrijfsmanagement, voor Europese organisaties of voor een PhD programma.

B2 First d

Voorheen gekend als First Certificate of English (FCE), is de B2 First een populair examen op een hoger intermediair niveau, erkend door talloze Belgische en buitenlandse onderwijsinstellingen en bedrijven.

Dit examen Engels bevestigt dat u effectief kunt communiceren, argumenten kunt geven en standpunten kunt toelichten. U begrijpt het journaal en u schrijft brieven, rapporten en andere teksten in het Engels.

De B2 First is vaak vereist voor een voorbereidingscursus die toegang verleent tot een Britse Universiteit of voor een professionele bachelor in het Engels die u in een niet-Engelstalig land volgt.

C1 Advanced d

Voorheen gekend als Certificate of Advanced English (CAE), is de C1 Advanced een examen Engels dat aantoont dat u gevorderde taalvaardigheden bezit die door universiteiten en door werkgevers worden vereist.

Dit certificaat bewijst dat u vloeiend kan communiceren binnen een bedrijf of dat u een universitaire opleiding kunt volgen. U kan met zelfvertrouwen deelnemen aan academische of professionele vergaderingen.

De C1 Advanced is vaak vereist voor internationale studies, voor managementfuncties of voor werk in het buitenland. In Vlaanderen moeten lectoren en professoren dergelijk certificaat hebben om in het Engels te doceren.

B1 Preliminary d

Voorheen gekend als Preliminary English Test (PET), bevestigt de B1 Preliminary dat u de basis van de Engelse taal op een intermediair niveau beheerst, wat volstaat voor praktisch, dagelijks gebruik.

Dit examen Engels toont aan dat u een conversatie verstaat, eenvoudige artikels kunt lezen en e-mails over vertrouwde onderwerpen kunt schrijven. U kunt zich mondeling en schriftelijk uitdrukken, maar niet vloeiend.

De B1 Preliminary verbetert mogelijkheden voor studies, werk en reizen, aangezien het uw bekwaamheid om praktisch in het Engels op een intermediair niveau te communiceren, bevestigt. Het is populair bij jongeren.

Hoe kan u zich op deze examens Engels in België voorbereiden?

Hoe reserveert u uw plaats of krijgt u een persoonlijk advies?

Hoe inschrijven groep l
Hoe inschrijven groep s
Maak hier uw afspraak
start uw test Engels

Bel ons: 

02 734 80 73

02 734 80 73

of stuur ons een boodschap:

  Naam *

  Email *

  Telefoon

  Boodschap

  Anti-spam captcha

  FAQ over de examens Engels van Cambridge.

  Het is essentieel dat u de test van het juiste niveau aflegt, noch te laag (wat zinloos is), noch te hoog (wat waarschijnlijk tot een mislukking leidt). U moet uw huidig niveau op de ERK (CEFR) kennen. Deze niveaus worden hernomen in de namen van de overeenstemmende Cambridge Certificates (Bv. C2 Proficiency vereist een C2 niveau.) De uitdaging is om uw taal- en examenvaardigheid te verbeteren, voordat u de test aflegt.

  Het ‘Europees Referentiekader voor Talen’ of het ‘Common European Framework of Reference for Languages’ is de Europese standard om het taalniveau van iemand te beschrijven. Het varieert van A0 (absolute beginner) tot C2 (zo gevorderd dat men bijna het niveau van een native speaker heeft). Een gedetailleerde beschrijving van de vaardigheden van elk ERK-niveau kunt u vinden op onze pagina met de online test Engels.

  Doe onze online test Engels om uw huidig niveau te weten te komen. We hebben jarenlang geschaafd aan deze gratis taaltest die u nu een erg goed idee zal geven van uw huidige taalkennis. In slechts 15 tot 20 minuten zult u uw niveau kennen. De pagina met de test geeft ook een gedetailleerde beschrijving van elk ERK-niveau. Wanneer u uw niveau kent, weet u ook welk examen Engels u best kunt afleggen.

  De Cambridge Certificates worden door meer dan 22.000 universiteiten op alle continenten erkend. Voor regeringen en private werkgevers vormen ze een formeel bewijs van uw taalniveau. De C2 Proficiency wordt jaarlijks door 45.000 personen afgelegd en nog veel meer personen leggen de andere examens Engels af. Cambridge Assessment English organiseert testen voor bijna 6 miljoen personen per jaar in 2.800 examencentra over de hele wereld.

  Het goede nieuws is dat uw Cambridge English certificate niet vervalt. Het blijft levenslang geldig.
  Dit is een groot verschil met de IELTS. De resultaten van de IELTS blijven slechts twee jaar geldig. Individuele instellingen (zoals universiteiten, werkgevers, professionele organisaties en overheidsinstanties) kunnen echter zelf bepalen hoelang ze de Cambridge Certificaten aanvaarden. Indien u hierover twijfelt, vraagt u dat best na bij de organisatie in kwestie.

  De prijs voor de verschillende examens varieert van 135 € voor de ‘A2 Key’, 145 € voor de ‘B1 Preliminary’, 225 € voor de ‘B2 First’ tot 240 € voor de ‘C1 Advanced’ of de ‘C2 Proficiency’. (Deze prijzen zijn indicatief.)

  Cambridge Examens Engels in Brussel worden het hele jaar lang georganiseerd zodat de studenten van de English Academy zich hiervoor niet ver dienen te verplaatsen. Andere locaties in België zijn eveneens mogelijk. U kan deze informatie vinden op de website van het Zwiers Exam Centre. Raadpleeg deze site regelmatig voor de meest recente info over examendata en -locaties.

  Er is geen vast aantal dagen waarbinnen u uw uitslag ontvangt. U krijgt het resultaat zodra het beschikbaar is, wat op een andere datum kan zijn dan dat van iemand anders die op dezelfde dag als u de test heeft afgelegd. Een indicatieve termijn is vier tot vijf weken na de examendata voor de ‘paper-based exams’ en twee weken na de examendata van de ‘computer-based exams’.

  Voorheen gekend als de Key English Test (KET), is het ‘A2 Key’ certificaat een bevestiging van een pre-intermediair taalniveau. Het is niet zo populair als de andere examens Engels omdat het gecertificeerde niveau te laag is om een praktisch nut te hebben.

  IELTS staat voor ‘International English language Testing System’. Het is een alternatieve Britse niveautest en certificering voor alle taalniveaus. Het is enkel twee jaar geldig.
  TOEFL staat voor ‘Test of English as a Foreign Language’. Het is het Amerikaanse equivalent van de Britse tests. Alhoewel het vooral in de USA wordt gebruikt, wordt het soms ook in Europa erkend.
  Linguaskill is een redelijk nieuw, volledig online examen Engels, dat ook door Cambridge Assessment English wordt georganiseerd. Het is een modulair systeem zodat men vrij kan kiezen welke combinatie van taalvaardigheden men wenst te testen.