Van Covid-19 naar Franse les online!

Wat bedoelen we met ‘Franse les online’?

Voor alle duidelijkheid: met ‘online’ bedoelen we ‘onderwijs op afstand’, en geen ‘zelfstudie’. Er is maar één manier waarop taallessen echt tot goede resultaten leiden, de studenten motiveren, en hen de kans geven de taal – steeds beter – te spreken. En dat is met een private taalleraar.
Weinig studenten voltooien hun zelfstudiepakket omdat het saai is, omdat ze de taal met niemand kunnen spreken en omdat de klassieke leeromkadering volledig ontbreekt.
Wie de Franse taal nodig heeft voor het werk, wil snel reële resultaten zien. Daarom kiezen ambitieuze bedrijven en zelfstandigen voor een gepersonaliseerde begeleiding door een ervaren taaldocent.

Van coronavirus tot online les Frans.

Wie had er zich in 2019 kunnen inbeelden welke maatregelen er nodig zouden zijn om het coronavirus onder controle te krijgen? Wie zou er geloofd hebben dat het dagelijkse contact met anderen zo lastig zou worden?
Het coronavirus was dodelijk en verstoorde ons persoonlijk en professioneel leven volledig.
Ook voor onze taallessen, die bijna steeds op onze talenschool of in bedrijven in de Brusselse hoofdstedelijke regio werden gegeven, vormde deze crisis een grote uitdaging.
Elke crisis biedt echter ook kansen, en deze situatie verplichtte ons om op een creatieve manier na te denken over hoe te communiceren wanneer onze veiligheid vereist dat we thuis of op kantoor blijven.
De essentiële vraag was dus: “Kunnen we op een efficiënte manier communiceren met iemand zonder dat we ons op dezelfde plaats bevinden?”

De voordelen van persoonlijk contact.

Om hierop te kunnen antwoorden moesten we de voordelen van de fysische aanwezigheid van onze gesprekspartner bekijken:
1. Vrijuit praten over eender welk onderwerp in een directe en interactieve manier, vragen stellen en de andere persoon verbeteren of vervolledigen.
2. De andere persoon zien tijdens het gesprek verrijkt de interactie en voegt gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal aan de communicatie toe.
3. Het delen van informatie op papier of in een digitale vorm: allerlei documenten, rapporten, handboeken, presentaties en zelfs voorwerpen.
4. Het nemen van nota’s, gebaseerd op het gevoerde gesprek, die met de ander kunnen worden gedeeld om te consolideren wat werd bediscussieerd.

Een oordeel dat op ervaring is gebaseerd.

Als een van de leidende talenscholen te Brussel, heeft de English Academy een lange ervaring met op maat gemaakte private taallessen Engels, Frans en Nederlands.
Onze private en in-house taaltraining Frans wordt door de nationale bedrijven bijzonder gesmaakt, gezien de kwaliteit van onze Franstalige taaldocenten. We weten dan ook wat er nodig is om kwalitatief hoogstaande taaltraining te geven.
Wat was dan ons antwoord op de vraag hoe we het gebrek aan persoonlijk contact kunnen compenseren zonder een vermindering van de efficiëntie van het trainingsprogramma?

Momenteel is VoIP wat we nodig hebben.

Een gewone telefoon volstaat niet om het menselijke contact te vervangen. Het biedt enkel het eerste voordeel van de fysieke aanwezigheid van onze gesprekspartner: praten, en niets meer. Dat is onvoldoende. We hebben een oplossing nodig die de andere voordelen van fysisch contact biedt: visueel contact en de uitwisseling van documenten en nota’s.
Die oplossing is ‘Voice over Internet Protocol’, VoIP, dat refereert naar communicatie via uw computer, laptop, tablet of telefoon. Dit laat u toe uw gesprekspartner te zien en digitale informatie en geschreven berichten uit te wisselen. Anders gezegd: het laat ons toe de kwalitatieve taaltraining te geven die u van ons verwacht.

distance lessons of English

Franse les online met de juiste VoIP.

Bij de English Academy passen we ons aan uw voorkeur aan, net zoals we ons aan uw didactische vereisten aanpassen. We kunnen gekende programma’s gebruiken, zoals Skype, WhatsApp en Messenger indien u wenst, of we gebruiken Zoom of een andere professionele virtuele klasomgeving die u met één klik op een toegezonden link opent. Zonder tijdsverlies of frustrerende configuratie.

Wat hebben onze studenten hiervoor nodig?

Niets speciaals. Een goede internetverbinding en een plaats waar u niet wordt gestoord volstaan. En welk apparaat? Elke PC of laptop volstaat. Ik raad het gebruik van een smartphone af, behalve wanneer u enkel uw spreekvaardigheid wil oefenen. Een tablet is beter maar met een computer of laptop geniet u maximaal van onze Franse lessen online.

Plan uw Franse les online op een flexibele wijze.

Het antwoord op de vraag hoe de lessen worden gepland, is simpel: op dezelfde manier als de andere lessen. We stellen een taaldocent Frans aan – altijd een native speaker – die beschikbaar is wanneer u dat bent. Zodra u bent gestart, bevestigt of verandert u uw toekomstige sessies rechtstreeks met uw persoonlijke taaldocent Frans. De dagen, uren en duurtijd van elke les wordt op voorhand vastgelegd, met de mogelijkheid dit tot 24 uur voor de les te veranderen indien vereist.

Online English lessons

Franse lessen online: eender waar en wanneer.

Dankzij deze oplossing kan iedereen zijn online les Frans eender wanneer volgen, thuis of op kantoor. Plaats en afstand zijn dan totaal onbelangrijk. Dit betekent dat niemand zich nog moet verplaatsen wat niet enkel veel tijd bespaart maar wat ook de prijs van de lessen vermindert omdat onze taaltrainers niet meer naar u moeten komen. Dat laat ons toe nog flexibeler te zijn met de planning zodat we bijna zeggen dat uw taallessen Frans eender waar een eender wanneer plaats kunnen vinden.

Extra voordelen voor bedrijven.

Bedienden moeten hun tijd op kantoor efficiënt gebruiken. Verplaatsing naar en van de talenschool kosten het bedrijf productieve, dure tijd. Als onze docent naar uw bedrijf komt, kost dat ook een extra verplaatsingsvergoeding. Met virtuele taallessen wordt er geld noch tijd verspild. Op het overeengekomen tijdstip wordt het contact tussen docent en student met een klik tot stand gebracht en kan de les dadelijk beginnen, zonder vertraging, op een efficiënte manier.

Franse les online: waarom probeert u het niet?

Het coronavirus was een ramp voor vele bedrijven: productiviteit gekelderd, bestellingen geannuleerd, klanten bleven weg, enz.
Maar de meest gefocuste bedrijfsleiders zagen ook mogelijkheden om dat probleem beter te boven te komen dan hun concurrenten. Ze beslisten dat de medewerkers die toch niet konden werken een taaltraining online zouden volgen die ze nodig zouden hebben wanneer alles terug normaal werd. Dat was slim.
Indien u veel zakelijke of persoonlijke contacten hebt in Franstalige België, Brussel of Frankrijk en de nood hebt aan een betere beheersing van de Franse taal, kunt u eveneens van onze expertise genieten. En dat vanuit uw eigen zetel, dankzij onze Frans les online.

Contacteer ons zonder verplichtingen.

Lees hier meer over onze private taallessen Frans, onze methode, en de prijzen die dezelfde zijn voor Franse les online als voor lessen in onze talenschool.

Op de website vindt u ook informatie over onze ervaren docenten, allen native speakers. Indien dat u bevalt neemt u gewoon contact met ons op zodat we samen kunnen nagaan hoe we u van dienst kunnen zijn.

lees meer